Alla inlägg under oktober 2008

Av Sofia Tjernberg - 17 oktober 2008 18:14

I helgen så blir det verkligen tjejer för hela slanten. Det börjar imorgon i Damettan södra då jag och Anneli ska gå AD för Susanna från Jönköping... Det för första gången jag är med i ett domarteam bestående helt av kvinnor. OM man räknar bort steg 2 i Halmstad då förstås... Tänk om i framtiden det blir så att jag åker ut och dömer herrsexan (eller kanske snarare herrfemman- ja Bruhno jag tänker ta dina matcher där med) tillsammans med två AD som också är tjejer. Visst det är nästan omöjligt just nu men jag hoppas att Kristianstad domarklubb kan fiska upp lite fler damdomare nästa år- kanske med min hjälp :)


På lördag kväll blir det middag och mys med Jennie, Vera, Alex och Hanna- trots att jag egentligen måste plugga. Men det var så längesedan jag träffade Jennie och Vera så jag måste faktiskt unna mig en tid från böckerna.


På söndag blir det kvalmatch med mitt lag Åhus IF där vi möter Bjärelaget DFF- så alla ni fans av min blogg eller mig i största allmänhet kan ju pallra er upp till Grevie kl 14 (blir ingen supporterbuss då den krockat och inte hinner bli lagad till dess)... Klarar vi ett poäng blir det avancemang till div 4 nästa år :)


När jag så satt och tänkte på helgen så slog det mig hur mycket jag saknar Alexandra. Alexandra är också domare (från Stockholm) och vi träffades i Halmstad förra sommaren då vi båda gick steg två. Jag hoppas att hon ska ta sitt förnuft till fånga och börja plugga i Lund nästa år- det hade vatt så fruktansvärt roligt att döma tillsammans! Måste gå och smsa henne nu när jag ändå tänker på det...

Återkommer med mer imorgon... eller senare...

Ciao!

Av Sofia Tjernberg - 15 oktober 2008 21:55

Liverpools number 9, Fernando Torres kommer inte att få gå in på sin gamla hemmaarena och möta Atletico Madrid med sitt nya lag LFC. Först kom besvikelsen att han inte ens skulle få spela på sin gamla arena, Vicente Calderon, efter att Atleticos fans betett sig dåligt i matchen mot Marseille. När nu det överklagats av Atletico och förhoppningsvis resulterar i att matchen spelas där endå så kommer nästa smäll. Sträckning igen.


Jag förstår hur mycket Torres har sett fram emot denna match- enda sedan lottningen så har också alla fans längtat efter att se Torres spela på sin gamla hemmaplan. Jag hade sett fram emot respekten han hade haft gentemot sina gamla hemmafans när han gör mål MOT sin gamla klubb FÖR sin nya klubb. Livet är verkligen inte alltid rättvist.

Jag vet hur besviken Christoffer är, samtidigt vet jag hur synd han tycker om Torres, och vem gör inte det? 

Av Sofia Tjernberg - 15 oktober 2008 21:28

Den här dagen har verkligen bara regnat bort... Hann knappt plugga någonting före träningen ikväll och nu är det för sent med tanke  på när jag ska upp imorgon. Eftersom jag dock bloggar om mitt liv som fotbollsdomare så kan jag ju nämna att jag i stort sett varje dag har något "domarjobb" att utföra, om det nu så är att döma matcher, skriva rapporter eller ringa samtal. Nu börjar det tunnas ut rejält och efter helgens och nästa veckomatch så är det tomt på själva dömningsschemat (ialla fall utomhussäsongen). Idag har jag skickat iväg rapporterna angående de grova förseelserna i lördagens match så vi får väl se vad Skåneboll säger om dem... Utgången är knappast oviss, jag är nästan säker på vad domen blir (man börjar lära sig)! Nu väntar jag på att Susanna skall ringa upp mig angående matchen på lördag. Har aldrig gått AD för henne innan så ska bli kul :)


Imorgon är det skola igen och snart tenta. Tror inte jag nämnt på bloggen innan att jag läser till fastighetsmäklare i Malmö, men så är fallet. Ja, jo jag har många blandade intressen... Så nu ska jag väl lägga ihop alla papper och måla naglarna innan det blir sängen för min del.

So long!


Av Sofia Tjernberg - 14 oktober 2008 15:31

Idag kunde man i Kristianstadbladet läsa om KDFF, Viktor Agardius, Mjällby och Yngsjös tränare Christian Carlsson.

Som vanligt skrivs det om KDFF, vilket kanske inte är så konstigt eftersom laget är det bästa i stan. Det som stod idag var att en KDFF-trio skall spela på Cypern- Woho vilken överraskning- det har jag vetat i en månad! Lite inside information där... Men det är ju en bra idé tycker jag, vem vill inte ha lite sol och värme just nu, jag har dessutom hört att Dieke inte gillar kylan (vem gör egentligen det?) så grattis till er. Allting betalt och de får dessutom spela fotboll, jag tror nog att spelare i andra klubbar är riktigt avundsjuka. Så återstår då dessutom att se vilka som skall träna laget nästa år. Enligt mig är det en väldigt viktig fråga, jag vill gärna se (och kanske gå AD) i damallsvenska matcher framöver. Jag är endå inte så jätteinsatt i frågan, har ju läst det som står i tidningen men jag vet inte vad man ska tro på. Det enda jag kan säga är att Thomas  Mårtensson är en fruktansvärt härlig person och skicklig tränare- om du inte blir kvar i KDFF får du gärna komma och träna oss i Åhus IF! Vi får väl se hur det blir med Anders Svahn, han skulle säkert passa KDFF, dessutom får han 10+ av mig för att han håller på Liverpool (Man kan bara älska ett Liverpoolfan).


Agardius han tränar på och skulle tydligen till HIF nu efter några pass i Hammarby. Eftersom vi spelat en tid i samma klubb, Wä IF, så känner jag till honom lite. Jag har sett honom spela i både Wä och KFF och önskar att jag till likhet med honom som ytterback hade samma talang. Jag önskar honom lycka till med vad han än väljer.


Mjällby kvar i superettan nästa år- vem hade kunnat tro det?

- Jag.


Så till sist så läste jag att Mats Herrmans gode vän och tillika Yngsjös tränare i år Christian Carlsson skall träna Tollarp nästa år. Jag hade väl inte heller velat träna Yngsjö i sexan nästa år.. Efter att Önnestead, Ovesholm, Viby och Åsum tagit steget upp i femman så är det väl frågan om herr div 6NöB kommer att kallas "Supersexan" även nästa år. Kanske får de sällskap av Yngsjö, vilket borde betyda avancemang direkt för Yngsjös del. Men det återstår ju att se...

Jag har ju förresten själv spelat i Tollarp en gång i tiden.. Då låg dem i fyran... Bara Gud vet var dem kommer att spela 2010, men jag skulle väl tro att de har rätt stor chans till avancemang även dem.

Av Sofia Tjernberg - 13 oktober 2008 17:48

Jaha, så satt jag precis och åt lax i vardagsrummet när telefonen ringde... Det var Kanal Lokal som hade sett reportaget i Sydsvenskan och de tyckte också att det var jätte intressant. De ville komma och intervjua mig och filma när jag dömer. Vilken himla effekt du skapat Nicolinn, kändisskapet växer! Det tråkiga är dock att säsongen är slut, den enda match jag har kvar är matchen Vittsjö - Gauthiod i damettan. Så... inga herrmatcher är kvar, förutom eventuellt extrakval men det vet man ju aldrig hur och var det blir av. Om det inte dyker upp något så blir reportaget av till våren, om dom vill filma innan säsongen drar igång så har Bruhno nästan lovat att han ska fixa en VÄLDIGT bra träningsmatch till mig :) Det kommer jag inte glömma att du sagt... Jag återkommer när jag vet mer exakt hur det blir!!

Ciao så länge!

Av Sofia Tjernberg - 13 oktober 2008 14:46

Idag kan man på sidorna C14-C15 läsa en artikel om mig och hur jag går emot strömmen genom att döma herrfotboll, trots att jag är damdomare. Det är Åsa Josefsson som skrivit artikeln och Henrik Rosenqvist som tagit bilderna.

Artikeln blev jättefin och extra kul är att Bosse Karlsson också tror på oss damdomare! Det känns som jag blivit någon slags lokal kändis så mycket som jag varit med i artiklar den senaste tiden, men det är kul att någon uppmärksammar det jag gör! Jag kanske också går emot strömmen när jag nu säger att jag är stolt över det jag gör, att som ensam tjej åka runt och döma herr matcher är inget lätt jobb, man får ta emot mycket skit! Dock kommer jag aldrig sluta, Kjell han håller på fortfarande trots att han är över 70, och kan han hålla på så länge kan jag. Att döma fotboll är bland det roligaste jag vet, särskilt när jag får möta nya utmaningar.


Ni kan läsa artikeln på, http://sydsvenskan.se/sport/article378106/Ung-kvinna-gor-karriar-bland-mannen.html, http://sydsvenskan.se/sport/, http://sydsvenskan.se/sport/article378108/Domarbasen-valkomnar-fler-kvinnor.html, men den är inte den samma som den i tidningen (det är bl. a. fler bilder med i tidningen).

Av Sofia Tjernberg - 13 oktober 2008 14:33

Idag när jag läste den fina artikeln om mig i Sydsvenskan slog det mig att det inte gått att läsa så mycket om landets damdomare i media. Eftersom jag är väldigt bra på att säga vad jag tycker så kom jag då på idén att starta en blogg, som jag antagligen kommer ledsna på väldigt snart, men jag skall göra mitt bästa för att hålla informationen uppe!

Så denna blogg är bland annat en hyllning till oss damdomare, keep up the good work!


Av Sofia Tjernberg - 12 oktober 2008 15:08

Idag spelade jag kvalmatch med mitt eget lag, Åhus IF, och det blev vinst med 2-1 mot Kullabygdens DFF. Nu har vi vunnit två matcher av två möjliga med 2-1 så det krävs bara 1 poäng i Grevie på söndag för att vi ska säkra avancemang till div 4! Jag är verkligen jättestolt över hur alla kämpade hårdare än någonsin!

Presentation

Omröstning

Skall damer få döma herr fotboll?
 Ja- Absolut!
 Ja, men inte hur högt som helst...
 Nja, tveksamt
 Nej, de skall hålla sig till damfotbollen!
 Nej, de skall inte döma alls.
 Vet ej

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12
13 14 15
16
17 18 19
20
21
22 23 24 25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards